bemutatkozunk

 
Az ENERGOTRADE Kft-t 1991-ben magánszemélyek alapították, nagy tervezési és kivitelezési szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakkal. A Cég tulajdonosi összetétele az alapítás óta változatlan.


ALAPELVÜNK
 • A Megrendelő a legjobbat kapja, megfelelő határidőre.
 • Tevékenységünk és szolgáltatásunk elégítse ki a vevő igényeit úgy, hogy a minőségnek minden döntésünkben maximális figyelmet és elkötelezettséget biztosítsunk.
 • Kivitelezési munkánk során biztosítjuk az előírásszerű, de hatékony munkavégzési feltételeket a minőség és határidő elsődlegességének és sérthetetlenségének betartására úgy, hogy közben a Megrendelőt ne terheljük részproblémákkal.
 • Minőséget, a rendeltetésszerű működőképességet akkor is garantáljuk, ha nem saját kiviteli tervek alapján dolgozunk.

TEVÉKENYSÉGEINK
 • épületgépészeti és technológiai rendszerek tervezése, építése, rekonstrukciója,
 • hangelnyelő sugárzóernyő gyártása,
 • vizsgáló laboratórium működtetése helyhez kötött pontforrások levegőtisztaság-védelmi vizsgálatára,
 • tüzelőberendezések gazdaságossági, üzembiztonság-technikai mérése.
Az épületgépészeti rekonstrukciók keretében a beruházói, megbízói igényeknek megfelelően fővállalkozóként, tervezőként és kivitelezőként is részt vállalunk, melynek következtében az utóbbi években nagy volumenű megbízásoknak tettünk eleget. Megbízásaink jelentős része úgynevezett "kulcsrakész" teljes körű egyéb szakipari munkát és bonyolítást is magába foglaló:
 • kazánházi és fűtési rendszer rekonstrukció,
 • külső - belső gáz, víz, csatornahálózat,
 • használati melegvíz ellátás, szaniter technológia,
 • légtechnikai rendszer,
 • hűtőrendszerek, multi-split komfortklíma,
 • technológiai szerelés,
 • a "HACCP" programnak megfelelő konyhatechnológiai tervezés és szerelés.
A fentieken felül:
 • Gyártunk csarnokszerű terek fűtésére alkalmas hangelnyelő sugárzóernyőt, melegvíz, forró víz és gőz fűtőközegre.
 • Forgalmazunk szellőztető és légfűtő berendezéseket családi házak és lakások légellátására, valamint ellátjuk a gyártó magyarországi képviseletét, szervízét.
 • Helyhez kötött pontforrások levegőtisztaság-védelmi vizsgálatát végezzük, melynek jogszabályi hátterét a 21/2001. (II.14.) Kormányrendelet biztosítja.
 • Az épületgépészeti szereléshez kapcsolódóan, vagy önálló vállalás keretében végzett tevékenység a tüzelőberendezések gazdaságossági, üzembiztonság-technikai vizsgálata.
 • Ezzel is segítve az üzemeltetők adatszolgáltatási kötelezettségét, hozzájárulva az energiatakarékos, biztonságos üzemeltetéshez.
ENERGOTRADE Kft. épületgépészeti és technológiai rendszereket tervez.
Építő és szerelőipari tevékenységet, gépészeti rendszerek építését, rekonstrukcióját fővállalkozóként vagy kivitelezőként végzi.


MUNKATÁRSAIM...

...15-25 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek építészeti, épületgépészeti és elektromos tervkészítés és kivitelezés területén.
Terveinket AUTO-CAD programmal készítjük, így biztosítva, hogy a vevő igényeket, igényváltozásokat a lehető legrövidebb idő alatt tervszinten megjelenítsük.
Vezető munkatársaink 15-25 éves szakmai gyakorlattal, építész, épületgépész mérnök, villamos mérnök, programozó matematikus és felsőfokú energetikus végzettséggel rendelkeznek.
Az építész, gépész és elektromos tervezőket vezetőtervezői végzettségű kollégáink irányítják.
Vezetésükkel teljes körű építészeti, épületgépészeti, szellőzés, klímatechnikai és elektromos tervezést végzünk, míg a statikai, acélszerkezeti terveket alvállalkozókkal készítettjük el.
A kivitelezések helyszíni építés vezetését középfokú, szakirányú végzettségű munkatársak végzik. Állandó dolgozói létszámunkat alvállalkozók bevonásával az adott feladatnak megfelelően bővítünk.


TECHNIKAI FELSZERELTSÉGÜNK...

...komplett fűtési rendszerek, kazánházak hőközpontok építését vagy felújítását, gázfogadó állomások telepítését teszi lehetővé.
Eszközeink a helyszíni szereléshez szükséges Boch és Atlas-Copco AEG gyártmányú daraboló és megmunkáló gépek, ESAB ívhegesztő, kemény illetve lágyforrasztást lehetővé tevő lánghegesztő és forrasztó berendezések, a termékeny szerelést és csőrögzítést segítő HILTI gyártmányú szögbelövő, fúró és bontókalapácsok.
Szerelési technológiánk a hagyományosnak mondható acélcső, rézcső, REHAU padlófűtés és fűtőtest csatlakozó, Fripex és Alpex SAN csővezeték rendszerek építésére alkalmas.
Az épületek tűzvédelmét biztosító tüzivíz vezeték vagy használati melegvíz ellátó hőközpontok horganyzott anyagú, menetes kötéseinek szerelését 4" átmérőig tudjuk elvégezni a RIDGID menetmetsző gépünk segítségével.
A lemez kémények, szellőzők, acél és alumínium szerkezetek, légtechnikai idomok gyártását általános lemezmegmunkáló gépekkel (ollók, elhajlító, hengerítő gépek) CO2 és AWI hegesztő berendezésekkel végezzük.
Ipari üzemek, csarnokok magasban végzett technológiai, légtechnikai szerelését mobil Állványok, hidraulikus emelők segítségével végezzük.
Mérő műszerezettségünk lehetővé teszi a gáz és olajtüzelő berendezések beálltását, légtechnikai rendszerek beszabályozását, a munkaközi és végellenőrzések elvégzését.


A SZERELÉSI ANYAG BIZTOSÍTÁSÁT,...

...annak érdekében, hogy minősége minden esetben kielégítse a megrendelő igényét, mi végezzük. Az anyag beszerzéshez és mozgatásához szükséges személy és tehergépjárművel rendelkezünk.


ÁRSZINVONALUNK

Munkánk során a felhasznált anyagokat az igényeknek megfelelően biztosítjuk a hagyományostól a legkorszerűbbig, az általánostól a legmagasabb igényeket kielégítőig. Vállalási árainkban így kellően rugalmasak vagyunk. A vállalkozások magas színvonalú előkészítésének eredményeként a gazdasági és pénzügyi helyzetünk stabil, saját erőből képesek vagyunk az elvállalt munkáink finanszírozására.


TEVÉKENYSÉGÜNK SORÁN ELKÉSZITETTÜK
 • pénzintézetek, iskolák, gimnáziumok teljes kazánházának, hőközpontjának, fűtési hálózatának szerelését, felújítását.
 • iroda épületek teljes fan-coil rendszerű hűtését-fűtését,
 • orvosi rendelő gáz - víz - csatorna - tisztatér szellőzés légtechnikai szerelését,
 • szekrényes gáznyomás szabályozók, tartalék áram ellátók telepítését,
 • tároló és kiszolgáló csarnok szellőzését (CO mentesítés), fűtését,
 • ipari gyártó üzem technológiai gépészeti és épületgépészeti kivitelezését,
 • szociális létesítmények vizes szerelvényeinek szerelését (szaniter technológia),
 • konyhatechnológiai szerelés.
Automatikus időjárásfüggő vagy értéktartó hőmérsékletszabályozástól az épület felügyeleti program biztosította ellenőrző rendszerig, telepítjük az energia felhasználást optimalizáló berendezéseket.

Az ENERGOTRADE Kft 2000. évtől gyártja csarnokszerű terek fűtésére alkalmas USE-P, USE-K, USE-P-G típusjelű hangelnyelő sugárzóernyőt (alkalmazási engedély száma: ÉMI-A 80/2000), melegvíz, forró víz és gőz fűtőközegre. Kialakítása lehetővé teszi álmennyezeti elemek közé való beépítését. Alkalmazási terület:
 • csarnokszerű zárt terek fűtése (pl. áruházak, előadó-, bemutató sport és tornatermek, javító és gyártó csarnokok, stb.),
 • nyitott helyek fűtése (pl. nyitott szín alatti munkavégzés),
 • nagy légterű szellőztetett csarnokok fűtése,
 • üvegezett felületek asszimetrikus sugárzásos hőcseréjének ellensúlyozására,
 • poros levegőjű helyiségek fűtése (pl. asztalos műhely),
 • hulladékhő hasznosítás.

LEVEGŐISZTASÁG-VÉDELMI MÉRÉST...

...végzünk az elszívó- és szellőző kürtök, tüzelőberendezések, áramfejlesztők szennyezőanyag kibocsátásának meghatározására.
Tevékenységünket a levegőtisztaság-védelem szabályozásának továbbfejlesztésére kiadott 2001 évi új kormányrendelet és miniszteri rendeletek alapján végezzük. Ezek a rendeletek biztosítják a környezetvédelmi törvény végrehajtását és az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk miatt szükséges jogharmonizációs kötelezettség teljesítését. Mindezek miatt a különböző szervezeti formákban 1980 óta végzett tevékenységünket és jogszabályok összhangját megteremtettük. Az új követelményeknek megfelelőn átalakítottuk mérőszervezetünket, laboratóriumi tevékenységünket új mérőeszközök beszerzésével tettük hatékonyabbá.
Levegőtisztaság-védelmi vizsgálat folyamatának és a mérőlaboratóriumnak minősítése a Nemzeti Akkreditálási Testületnél megtörtént. Az akkreditálás magában foglalja, a szennyező anyagok meghatározását és a vizsgálati eredmények közlését.
Laboratóriumunk mérési képessége alapján végezzük: áramlási sebesség alapú térfogatáram meghatározást, szénmonoxid, nitrogénoxid, kéndioxid, széndioxid, oxigén, szilárd anyag és korom mennyiségi meghatározását.
A mérési eredményeinket vizsgálati jegyzőkönyvben dokumentáljuk.
Megbízóink részére teljeskörűen biztosítjuk az évenként esedékes és szükséges adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését.
Mérő műszerezettségünk lehetővé teszi a gáz és olajtüzelő berendezések beálltását, tüzelőberendezések gazdaságossági, üzembiztonság-technikai vizsgálatát, légtechnikai rendszerek beszabályozását, a munkaközi és végellenőrzések elvégzését.


MINŐSÉG ÉS GARANCIA

Cégünk dokumentált ügyviteli rendszer szerint dolgozik, amelyben saját dolgozók és alvállalkozók biztosítják létesítmények, építmények megrendelő által megkövetelt minőségben és határidőre történő megvalósításának prioritását az egyéb érdekekkel, szempontokkal szemben.
A fővállalkozói tapasztalatunk és alvállalkozói rendszerünk révén létrejött az a stabil és megbízható gazdasági, magas színvonalú szellemi és technikai bázis, amely megbízóiknak is megfelelő és megnyugtató garanciát nyújt a minőség és a határidő követelményeknek betartásához.
Tudjuk, sikerünk kulcsa, hogy a piac növekvő elvárásainak mindenkor megfeleljünk.
Ezért munkatársaink személyes és szakmai kibontakozásához, céljaink eléréséhez biztosítjuk a megfelelő és folyamatos továbbképzést.
A vevői igényeknek való megfelelés biztosítása érdekében bevezettük és azóta is fenntartjuk az MSZ EN ISO 9001:2015 minőségbiztosítási rendszerünket.

Büszke vagyok arra, hogy bemutathattam Önnek cégünket.
Remélem mielőbb Megrendelőim sorában köszönthetem, és bebizonyíthatjuk, hogy alapfilozófiánk nem pusztán üres szó, hanem alapvetően meghatározza napi tevékenységünket.

Tisztelettel:

Sümeghy Árpádné
Ügyvezető igazgató