Alapértelmezett színséma
 
(image) (image) (image)


A pályázat támogatásával kifejlesztettünk egy olyan szellőztető rendszert, mely az épületben lakásonként önállóan elhelyezhető.

A légcsatorna hálózata könnyű, a lakott lakásban is könnyedén szerelhető. Szellőztetésen kívül a meleg és a hideg levegő befúvására és elszívására is  alkalmas. Felszerelését követően azonnal készre festhető.

 

A rendszer központi eleme a szellőztető gép, melyben az elhasznált levegő hőjének visszanyerésére hőcserélő van beépítve. A hőcserélőben az elhasznált levegő hője előmelegíti, vagy előhűti a friss levegőt a közvetlen keveredés veszélye nélkül. Átmeneti időszakban, mikor a hővisszanyerésre nincs szükség akkor a beépített 100 %-os by-pass csappantyúval a friss levegő ellátása biztosított.

 

A lakás téli fűtését az épület fűtési rendszeréhez csatlakoztatva tudja biztosítani. Vizes vagy gázos hűtő egysége alkalmas a lakás levegőjét nyári időszakban 26-27 Co hőmérsékletre hűteni. A beépített szabályozó automatika vezérlése a ventilátorokat fokozott légszállításra kapcsolja abban az esetben ha intenzív fűtést, hűtést vagy szellőztetést akarunk elérni. Az igénynek megfelelően indítja / leállítja a hőtermelő berendezést (kazán, hőszivattyú, stb.), vagy a hűtő berendezést.

 

A bevezetett, kezelt friss levegő a tartózkodás zónában kerül befúvásra, ezek a szobák és a konyha, az elhasznált levegő elszívása a mellérendelt helységekből mint a fürdőszoba, WC, gardrób, közlekedő, konyha légteréből történik. Ez a megoldás biztosítja a lakás folyamatos és maradéktalan, huzat érzet mentes friss levegővel történő átöblítését, még alacsony légszállítás mellett is.

 

A külső térből beszívott friss levegő szűrése por, és pollen szűrők behelyezésével biztosított.

 

A berendezés üzemelési költségei alacsonyak, a beépített EC ventilátorok speciális felfüggesztésük miatt alacsony zajszintűek, biztosítva a kellemes közérzet mellet a nyugodt pihenést.

 

A berendezés programozható, beállítható a lakás levegőjének kívánt hőmérséklete és a szellőztető levegő mennyisége, vagy a készenléti állapot. Készenléti állapotban a berendezés csak a fagyvédelmet biztosítja.

 

A fejlesztett, energiatakarékos rendszer alkalmazásával a lakáshasználó személyek kellemes hőérzete, a mellékhelyiségek problémamentes működése mellett teljesülnek a szellőzésre vonatkozó, érvényes európai követelményrendszer előírásai is.


Projekt kódszáma: KMOP-1.1.4-09-2010-0005

Projekt neve: Energia megtakarítást eredményező, decentralizált hővisszanyerős szellőztető rendszer kifejlesztése, iparosított technológiával készült lakóépületek részére.

Projekt leírás: Projektünk célkitűzése olyan egyedi szellőztető rendszer kifejlesztése iparosított technológiával épült lakóépületek részére, mely hővisszanyeréses technológia alkalmazásával a lakások fűtési energiafelhasználás javítja, hozzájárul a lakók komfortérzetének javulásához, biztosítja a az épületben található lakások belső komfort paramétereit. A fejlesztéssel célunk egy olyan rendszer összeállítása, mely alkalmas a már felújított vagy felújítás előtt épületekbe történő beépítésre.

Kedvezményezett neve: Energotrade Kft.

Kedvezményezett címe: 1172 Budapest, Újszilvás u. 48-50.

Közreműködő szervezet neve: MAG - MAGYAR GAZDASÁGFEJLESZTÉSI KÖZPONT ZRT.

Közreműködő szervezet címe: 1139 Budapest, Váci út 81-83.

(image)